Radomir Vasiljević and his Balkan Orchestra

Deze Servische musicus is vanaf de oprichting in september 2017 de artistieke leider van het Balkan Orkest en met Balkan muziek is hij, naast zijn klassieke gitaar conservatoriumopleiding, opgegroeid. Het door hem ontwikkelde repertoire bevat vele tophits van de mooiste Balkan melodieën.

Wat is typerend aan Balkan muziek?

Muziek uit de Balkan heeft een eigen identiteit. Dat komt onder andere door de andere ritmes. Een 7/8 e maat van de Balkan is toch anders dan bijvoorbeeld westerse maatsoorten. Balkan muziek is met warmte en gevoel en heeft invloeden ondergaan van onder andere Russische - , Zigeuner- en Klezmermuziek.

Balkan Orkest

Optredens worden verzorgd met ( theater) concerten en op festivals maar ook muzikale intermezzo's bij zakelijke ontmoetingen. Bij feestelijke gelegenheden wordt dansmuziek verzorgd .

Het Balkan Orkest bestaat uit de volgende Orkestleden:


Radomir Vasiljević

Artistiek leider , gitaar en zang

RADOMIR VASILJEVIĆ is een klassieke gitarist afgestudeerd aan het Conservatorium van Belgrado waar hij zijn bachelor en master opleiding heeft afgerond. Naast klassieke gitaar is hij ook actief in het maken van zijn eigen muziek. Tevens heeft hij zijn eigen Balkan Orkest waarmee hij muziek speelt die typisch is voor Balkan landen. Meer erover: www.radomirvasiljevic.com

Sergej Kreso

Percussie

Mihail Gyuzelov

Accordeon

Bart Koenders

Contrabas

Rene Hamers

Klarinettist en zakelijk leider