Radomir Vasiljević

Radomir Vasiljević is geboren in 1984 in Sombor, Servië. Hij behaalde een master in klassieke gitaar aan de Faculteit van Muziek in Belgrado. Het spel van deze gitaarvirtuoos is op tal van internationale festivals bekroond, waaronder de International Toscanini Competition in Stresa (Italië), het Volos Guitar Festival (Griekenland), het International Guitar Festival in Kutna Hora (Tsjechische Republiek) en meerdere prijzen in de Petar Konjović International Competition in Belgrado (Servië).


Biografie

Radomir Vasiljević

Vervolg...

In samenwerking met Goran Kulić bracht hij in 2010 zijn eerst album ‘Six Strings and a Piece of Wood’ uit. In de composities en het spel van Vasiljević zijn verschillende muzikale invloeden te horen. “Het idee was om de luisteraar mee te nemen op een wandeling door meerdere muzikale landschappen, van standaard rumba-ritmes via een klassieke benadering en techno-elementen tot Servo-etnische motieven.” (R.V.)


...Radomir Vasiljević

Sinds 2013 woont en werkt Radomir Vasiljević in Nederland, waar zijn carrière een nieuwe wending heeft genomen. In september 2017 richtte hij zijn eigen Balkan Orchestra op, die traditionele Balkanmuziek speelt. De optredens van het orkest worden gekenmerkt door de virtuositeit en een aanstekelijke energie die typerend voor de Balkan is. Zo trekt Radomir Vasiljević and his Balkan Orchestra steeds meer aandacht op Nederlandse en Europese concertpodia.

Eigen Muziek

Radomir Vasiljević

Six Strings And A Piece Of Wood

Vanaf 2008 heeft Radomir samen met Goran Kulić gewerkt aan het schrijven, arrangeren en produceren van zijn eerste album. De titel van het album is Six Strings and a Piece of Wood. Stukken van het album zijn meerdere malen in de prijzen gevallen op diverse onafhankelijke muziek-websites.


Ook is voor de muziek van het album een licentie verleend voor gebruik in documentaires en speelfilms, waaronder de Hollywood speelfilm Night of the Templar (2010).

LESSEN | MASTERCLASS

Radomir geeft lessen aan gevorderde gitaristen die op een hoger niveau willen komen. Behalve klassiek geeft hij ook lessen in andere genres zoals b.v. Balkan, Flamenco en wereld muziek.

Heb je interesse om les te volgen van Radomir, vul dan het formulier in

en Radomir neemt contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.


Scroll naar boven