Radomir Vasiljević

Sinds 2013 woont en werkt Radomir Vasiljević in Nederland, waar zijn carrière een nieuwe wending heeft genomen. In september 2017 richtte hij zijn eigen Balkan Orchestra op, die traditionele Balkanmuziek speelt. De optredens van het orkest worden gekenmerkt door de virtuositeit en een aanstekelijke energie die typerend voor de Balkan is. Zo trekt Radomir Vasiljević and his Balkan Orchestra steeds meer aandacht op Nederlandse en Europese concertpodia.

Op deze pagina een overzicht van ons gehele Balkan Orchestra onder leiding van Radomir Vasiljević


Marc Bongers

Klarinettist-Dirigent-Docent-Engineer

Voltooide masterstudies Biomedical Engineering en Science Education (Natuurkunde) aan de  TU/e te Eindhoven. Was enkele jaren werkzaam in deze vakgebieden, maar de muziek bleef trekken.

Muzikaal opgegroeid als klarinettist bij Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven, later concertmeester bij het Landes Jugend Blasorchester Nordrhein-Westfalen en es-klarinettist bij de Philips Harmonie Eindhoven beiden o.l.v. Pierre Kuijpers.

Alvorens toe te treden tot het Balkan Orchestra speelde hij diverse jaren in ...

Roger Moreno

Accordeonist - componist

Beroepsmuzikant sinds 1971, met voorliefde voor de Balkan muziek (Slavisch, Hongaars, Roemeens). Door de decennia heen artistiek leider van verscheidene zigeuner-ensembles (o.a Gypsy Swing Quintett, Gypsy Ensemble Tabor, Romeny Jág). International bekend geworden door zijn klassieke compositie "Requiem voor Auschwitz" waarvoor hij in 2018 koninklijk onderscheiden werd als "Ridder in de Orde van Oranje-Nassau".Dorian Kreso

Drum & Percussion

Dorian Kreso is muzikant in hart en nieren.

Het begin van zijn reis door de muzikale wereld vond plaats op zijn zevende, toen hij piano leerde spelen. Sindsdien is zijn interesse in muziek alleen maar gegroeid en heeft hij zich verschillende andere instrumenten eigen gemaakt, waaronder gitaar, bas, zang en niet te vergeten, de drums!

De alumnus aan het conservatorium voor Docent Muziek studeert nu aan de HKU in Utrecht om zijn passie, het maken van muziek, te vervolgen. Dorian is trots dat hij in zijn vaders voetsporen mag treden en hoopt er een even groot, al dan niet groter feest van te maken!

Alijana Popović

Zangeres

Als 5-jarig meisje sprong ze al op de tafel om te zingen en te dansen. Alijana houdt van verschillende zangstijlen, waarbij ze met haar diepe alt haar energie en emoties kan uiten. Eenmaal door Radomir gevraagd om als gast op te treden bleek ze al snel een waardevolle stem te zijn in het Balkan Orkest.

Daarnaast is zij in het dagelijks leven werkzaam als arts.


Bart Koenders

Contrabassist


Als kind had hij privélessen op fluit en piano. Vanaf zijn 15e jaar ontdekte hij de elektrische bas en is deze met veel passie en toewijding gaan bespelen. 

Bart Koenders staat sinds 1984 op het podium en bespeeld vanaf 2003 ook de Contrabas, die hij nu virtuoos inzet bij Radomir Vasiljevic Balkan Orchestra. Hij levert een mooie bijdrage aan de ziel van de Balkan muziek. 

Als kleinzoon van een klompenmaker en zoon van een chemicus is Bart een bijzondere mix. Hij neemt als bassist bij vele bands en orkesten zijn veelzijdige ervaring mee.

BALKAN Orchestra

Live beleef je de emotie die deze muziek in je losmaakt.

Sven Kenjić

2e Gitarist

Sven Kenjic's muzikale reis begon als een verkenningstocht door de toetsen van een keyboard en piano op de muziekschool Artamuse toen hij tien was. Maar geleidelijk aan groeide zijn interesse en genegenheid voor de muziek die zijn eigen wortels omhelsde: 'de betoverende klanken van de Balkan'.

Op 13-jarige leeftijd werd de gitaar zijn metgezel en sinds die dag heeft Sven zichzelf ondergedompeld in een wereld van Spaanse rhumba-ritmes en meeslepende gypsy anthems. Voor hem is muziek niet alleen...

Biserka Kreso

Danseres

Van kleins af aan is dansen haar grote passie. De nieuwsgierigheid naar verschillende dansstijlen bracht haar in aanraking met de rijke folklore van de Balkan, Gypsymuziek, Orieëntaalse dansen en Flamenco. Dit heeft haar gemaakt tot een danseres die de energie en muziek van Balkan op haar eigen manier vertolkt.Scroll naar boven