Video - Impressies

Meer over...

Balkan Orchestra


Concertmeester bij het Landes Jugend Blasorchester Nordrhein-Westfalen en es-klarinettist bij de Philips Harmonie Eindhoven beiden o.l.v. Pierre Kuijpers"...

MEER OVER... MARC BONGERS

MARC BONGERS Klarinettist, Dirigent, Docent, Engineer.

Voltooide masterstudies Biomedical Engineering en Science Education (Natuurkunde) aan de  TU/e te Eindhoven. Was enkele jaren werkzaam in deze vakgebieden, maar de muziek bleef trekken.

Muzikaal opgegroeid als klarinettist bij Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven, later concertmeester bij het Landes Jugend Blasorchester Nordrhein-Westfalen en es-klarinettist bij de Philips Harmonie Eindhoven beiden o.l.v. Pierre Kuijpers.

Alvorens toe te treden tot het Balkan Orchestra speelde hij diverse jaren in wereldmuziekband Quramitry en klezmerband Mejoeches Klezmorim. Na bij dit laatste ensemble voorzichtig geproefd te hebben aan de improvisatie, verdiepte hij zich hierin verder bij Robijn Tilanus aan de Improvisatieacademie te Amsterdam. Een proces dat nog steeds voortgaat.

Als dirigent studeerde bij bachelor Wind Band Conducting bij Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en is sinds 2009 werkzaam als dirigent bij (blaas)orkesten in Nederland en Duitsland. Momenteel is hij bezig aan het laatste jaar van de masterstudie Blasorchesterleitung bij Maurice Hamers aan de Universität Augsburg.

MEER OVER...

Sven Kenjić

2e Gitarist

Sven Kenjic's muzikale reis begon als een verkenningstocht door de toetsen van een keyboard en piano op de muziekschool Artamuse toen hij tien was. Maar geleidelijk aan groeide zijn interesse en genegenheid voor de muziek die zijn eigen wortels omhelsde: 'de betoverende klanken van de Balkan'.

Op 13-jarige leeftijd werd de gitaar zijn metgezel en sinds die dag heeft Sven zichzelf ondergedompeld in een wereld van Spaanse rhumba-ritmes en meeslepende gypsy anthems. Voor hem is muziek niet alleen een geluid, het is een beweging, een uitnodiging om te dansen en te genieten van de opzwepende melodieën.


Zijn muzikale pad leidde hem naar een harmonieus samenspel met het Balkan Orkest vanaf 2023, waar hij vol verwachting uitkijkt naar de onontdekte muzikale avonturen die voor hem liggen. Elk akkoord, elke noot is voor Sven een uitnodiging om niet alleen muziek te maken, maar ook verhalen te vertellen en harten te veroveren met de betoverende klanken die hij zo vurig omarmt.


... "sinds die dag heeft Sven zichzelf ondergedompeld in een wereld van Spaanse rhumba-ritmes en meeslepende gypsy anthems. Voor hem is muziek niet alleen een geluid" ...

... "Dorian is trots dat hij in zijn vaders voetsporen mag treden en hoopt er een even groot, al dan niet groter feest van te maken!" ...

MEER OVER... MARK BONGERS

Meer over Dorian & Sergej Kreso

Drum & Percussion

Dorian Kreso is muzikant in hart en nieren.

Het begin van zijn reis door de muzikale wereld vond plaats op zijn zevende, toen hij piano leerde spelen. Sindsdien is zijn interesse in muziek alleen maar gegroeid en heeft hij zich verschillende andere instrumenten eigen gemaakt, waaronder gitaar, bas, zang en niet te vergeten, de drums!

De alumnus aan het conservatorium voor Docent Muziek studeert nu aan de HKU in Utrecht om zijn passie, het maken van muziek, te vervolgen. Dorian is trots dat hij in zijn vaders voetsporen mag treden en hoopt er een even groot, al dan niet groter feest van te maken!


L1 OPTREDEN MAASTRICHT

Optreden december 2023 bij L1

... Radomir Vasiljevic Balkan Orchestra was live te horen op L1 a.s zaterdag (16 december 2023) tussen 12 en 13 uur. L1 even in Balkan sferen bij

Lunchcafe L1

U kunt onze site ook mobiel bekijken. Op tablet of PC vindt u echter nog net iets meer tools en/of foto's

www.balkanorchestra.com

Scroll naar boven